perjantai 6. huhtikuuta 2012

Supersankari JeesusPitkäperjantai aamu valkeni ihan liian aikaisin. Unta ei riittänyt kovin pitkälle, vaan heräsin 5.45. Nimensä mukaan tämä on p i t k ä p e r j a n t a i.

Paljon ehtii tehdä kaikenlaista, kun ei tuhlaa aikaa nukkumiseen. Yhdeksän aikaan aamusella olin jo lenkillä katse kohdistettuna Vilniemen lintutornille. Suunnitelma A oli sellainen, että käyn katsomassa onko uusia tulokkaita rantautunut merelle. Paljon oli kaikenlaista nähtävää ja jaettavaa muiden aikaisten liikkujien kanssa. Heitä oli yllättävän paljon liikkeellä.
Aikani ihmetellessä kevään voimakasta jylinää meren kuohuessa sillan alla alkoi mieleeni pyrkiä toisenlainen kuva.

Suunnitelma B tunki tajuntaani ilman lupaa. Kuva kolmesta rististä oli vahvana verkkokalvolla. En voinut muuta, kun lähteä takaisin kotiin tuo kuva mielessäni.

Mieleeni tuli hetki musapyhiksestä, kun pyhäkoulua pitäessäni ja esitellessäni flanellohahmoja lapsille otin esiin kuvan Jeesuksesta. Kysyin heiltä kukahan se tämä mahtaa olla?
Eräs pienistä tytöistä huusi innoissaan: "SE ON SUPERSANKARI!"

Mieleeni tuli tuo hetki ja ajattelin, että Jeesus oli totisesti SUPERSANKARI isoin kirjaimin.
Hän uhrasi itsensä, kärsi ristin kuoleman ja sovitti syntimme.

Itse koen huonoa omaatuntoa useinkin siitä, että unohdan Jeesuksen kokeman kärsimyksen. Otan päältä vain sen, minkä koen tarpeelliseksi. Voin tehdä huolettomasti syntiä, sillä Jeesushan on sovittanut minunkin syntini. Kävinhän minä tälläkin viikolla ehtoollisella ja sain vahvistuksen sille, että olen hyvä ihminen.

No, tiedän toki olevani aika ajoin ihan selkärangaton ja teen asioita joita ei pitäisi. Olen kuitenkin tavallinen tallaaja, joka haluaisi elää niinkuin opettaa. Ei se aina ole helppoa tai useinmiten se ei ole helppoa. Elämässä joutuu tekemään valintoja ja elämään sitten niiden kanssa.

Tänään en kuitenkaan murehdi itseäni vaan keskityn siihen, mikä on olennaista juuri tämän viikonlopun aikana.

Varmuuden vuoksi  taidan  kuitenkin käydä hakemassa vahvistusta kirkossa klo 15. Onhan se  Jeesuksen kuolinhetki ja muistutus, että Supersankari Jeesus kuoli meidän kaikkien syntien anteeksiantamisen tähden eikä Hän tehnyt sitä turhaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti