perjantai 13. huhtikuuta 2012

Pala kalliota!

Aurinko on jo noussut korkeuksiin. Lumi alkaa sulaa kauniilta merenrantakalliolta. Kuinka kaunista voi luonto olla. Maisemat kalliolta ovat laajat ja avarat. Ihminen tuntee itsensä pieneksi ja kahlituksi. Katsellessaan lintuja kuinka ne kauniisti kaartelevat taivaalla vailla huolta huomisesta.
Hä hää! Kuin puun takaa hyökkää yllemme KIIRE! Se valtaa meidät ja meidän kaverit. Se saa meidät toimimaan ilman ajatuksen häivää, ilman parannuksen päivää! Mistä se tulee – ei pienellä lapsella ole kiirettä. Sillä on kaikki hyvin kun on ruokaa ja lämmintä. Kiire tulee, kun pitää keritä tarhaan, kouluun, harrastuksiin. Tuleeko kiire siis kellosta? Onko kello kaiken pahan alku ja juuri? Kuka hitto keksi kellon?
Kiireessä ihminen helposti kompastuu ja siitä sitten kaikki alkaa – vai alkaako? Vuoden aika vaihtuu, tulee kauniin kesän jälkeen taas syksy ja talvi. Talvi, liukkaus, liukastuminen, lumi, kola ja on edelleen kiire. Kiire määrää, komentaa, ohjaa ja käskee, siitä ei pääse eroon vaan sitä pitää varjella.
Kaunis kallio, näköalapaikka armas saa päälleen koneet, porat, traktorit. Kallio murretaan pala palata ja murskataan kiveksi, hiekaksi ja murskeeksi. Murske levitetään tielle lumen ja jään päälle, jotta ei olisi liukasta, jotta voitaisiin totella KIIRETTÄ!
Tulee kevät, pöly, pilvi ja koneet. Hiekka kerätään pois, jotta se ei olisi tiellä haittaamassa KIIRETTÄ! Hiekka on turha, vaarallinen, petollinen – se viedään kaatopaikalle peitteeksi roskan ja moskan. Silti ihmiset liukastuu, köhii ja valittaa!
Luonnon kaunis, rauhallinen kallio, jossa vielä hetki sitten katseltiin lintuja ja uumoiltiin vapaudesta, ajattomuudesta ja nautittiin luojan luomasta on roskan ja moskan peittona. Kiitos kellon keksijän soi herätystä kiireen palvojan! Muistona kauniista kalliosta on kivi kengässä!
T: Jörö

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti