lauantai 5. tammikuuta 2013

Onneni on olla…

Jumala,
tässä minä taas olen – vailla sanoja, vailla annettavaa, vailla vakaata luottamusta. Minä vain tulin, koska haluaisin olla lähelläsi. Minulla olisi asiaa, vaan ei sanoja. Kysymyksiäkin, vaan ei vastauksia. Nälkäkin minulla on – toivon ja sydämen ilon nälkä. Olisiko Sinulla jotakin, mitä haluaisit sanoa minulle vai ollaanko vain näin hiljaa kuunnellen?

Isä,
minä etsin merkityksen tuntua jokaiseen elämän päivään, jotka olet minulle antanut. Sisimmässäni piilevä kateus ja ajoittain puhaltava kylmä viimako sen ovat minulta piilottaneet? Usein en näe siitä jälkeäkään – mutta joskus salattuina hetkinä se häivähtää sielussani ja minä täytyn ohikiitävällä onnellisuudella. Voisitko Sinä sulattaa roudan minussa keskellä talveakin ja antaa uuden kasvun versoa sisimmässäni?

Kristus,
usein minä olen ollut katkera ja sieluuni on pistänyt niin kovin, että olen ollut kuin mieletön, ymmärrystä vailla. Kun olemukseni on ollut nääntymäisillään, olen etsinyt katsettasi kaikista maailman kasvoista. Kun minä olen ollut yksinäisyydestäni haavoilla, olen kaivannut sinua enemmän kuin koskaan. Olenko minä silloin ollut Sinun kanssasi Golgatalla lävistämisesi hetkellä?

Pyhä Henki,   
auringonkierto on tuonut uuden vuoden. Minä kaipaisin riemua uuden alusta. Niin kuin siitäkin haluaisin iloita, että armosi on uusi jokaisena aamuna, kun silmäni avaan. Minä haluaisin avata sydämeni ilolle ja kiitollisuudelle. Millaista uutta elämää, joka toisillekin valona loistaisi, Sinä voisitkaan minuun luoda?

Jumala,
psalminkirjoittajan sanoin minäkin haluaisin uskaltaa kertoa: Minun onneni on olla lähellä Jumalaa. Minä turvaan Herraan, Jumalaani, ja kerron kaikista hänen teoistaan.

2 kommenttia: