lauantai 10. maaliskuuta 2012


KIRKONMÄELLÄ TAVATAANTervetuloa Kymin seurakunnan virtuaaliselle kirkonmäelle! Kirkonmäki on vuosisatoja ollut tärkeä kohtaamispaikka. Siellä on ennen ja jälkeen messun vaihdettu kuulumisia, tutustuttu, rakastuttu, tapeltu, tehty kauppaa, istuttu jalkapuussa, juopoteltu, juoruttu, keskusteltu ja väitelty kirkonmenoissa kuullusta ja nähdystä. Kirkonmäelle on kokoonnuttu ilossa ja surussa etsimään Jumalaa.

Ajat ovat muuttuneet ja kirkot rakennetaan nykyään usein tasamaalle. Kymin kirkko seisoo onneksi tukevasti Helilän kalliolla. Tämä virtuaalinen kirkonmäkemme seisoo ehkä huterammin jossakin päin maapalloa palvelinkeskuksen uumeniin tallennettuina bitteinä. Silti me bloggaajat toivomme, että tällekin kirkonmäelle syntyy keskustelua, aitoa vuorovaikutusta mäellä kohtaavien välillä.

Me bloggaajat olemme Kymin seurakunnan työntekijöitä. Tarkoituksemme on kunkin omalla äänellämme pohtia ajanmukaisia ja epäajanmukaisia asioita, "maan ja taivaan välillä", huumoriakaan kaihtamatta. Kirjoitamme omalla nimellämme, mutta emme viran puolesta.

Ajatuksemme eivät siis edusta Kymin seurakunnan tai kirkkomme virallista kantaa. Pikemmin omia pohdintojamme, tuntemuksiamme ja havaintoja.  Samaa pyydämme Sinulta, joka haluat osallistua keskusteluun ja kommentoida. Kirjoita omana itsenäsi, omalla nimelläsi, toisia keskustelijoita arvostaen (vaikka olisivatkin kanssasi eri mieltä). Vain poikkeustapauksessa nimimerkki voi olla tarpeen.

Juha Tanska
kirkkoherra


PS. Pikku lampolassani on maaliskuun tultua alkanut karitsointi. Tässä lauman nuorin kolmen päivän ikäisenä.


1 kommentti:

  1. Suloinen karitsa! Hienoa, että saatiin blogi auki. Tästä vaan eteenpäin! Anna-Tiina

    VastaaPoista