lauantai 19. toukokuuta 2012

Rukous

pray
Kuva Samantha Celera 

Anna meille tai siis älä ota pois keneltäkään leipää ja syliä.
Puuroa ja soppaa pyhänä ja perunamuusia koska se lohduttaa.
Anna pelloille kevät ja linnuille pesät.
Lapselle, joku joka välittää. Kantaa toisen reppua ja eväitä ja kyyneleitä.
Siunaa mummolle hellapuut ja virsikirjaan isommat präntit.
Pidä sitä liukkailla kädestä, kun se on meille niin tärkeä.
Aamen
Tälläisen pienen pojan rukouksen löysin täältä internetin ihmemaasta. Minusta siinä on nähtävissä se mitä rukouksen pitäisi olla, aitoa sydämen puhetta Jumalalle. Katekismus sanoo rukouksesta seuraasti:
"Rukous on ihmisen tapa olla ja elää Jumalan kasvojen edessä. Se on yhtä luonnollinen ja välttämätön hengelliselle elämälle kuin hengitys ruumiille. Jumala näkee meidät joka hetki, ja me voimme puhua hänelle ja hän meille".
En tiedä millaista rukouselämää sinulla on, mutta omani on hyvin vaihtelevaa. Välillä rukous on kuin hätähuuto Jumalalle: auta, en selviä tästä, anna voimia. Joskus minun rukoukseni ovat pieniä avunpyyntöjä: anna niiden kadonneidet auton avainten, rahapussin, bussikortin jostain nyt löytyä.
Usein rukouksiinkin saa vastauksia. Rahapussi löytyy ja vaikeat tilanteet kääntyvät parhain päin. Meidän ihmisten perustarve on kuulluksi tuleminen. Ja silloin kun tulee tunne, että Jumala kuulee rukoukset, tulee turvallinen olo.
Mutta entä silloin, kun tuntuu siltä, että Jumala on hiljaa? Silloin kun Jumalan apu viipyy, voimat ehtyvät ja pimeys valtaa alaa?
Kaikkiin kysymyksiin en pysty vastaamaan. On vaikeita kysymyksiä, joihin vastausta ei koskaan tule, mutta silti luotan siihen, että Jumala on läsnä kärsimyksessäkin. Joihinkin kysymyksiin ja pyyntöihin Jumalalla on omat vastauksensa, jotka saattavat olla kovin erilaisia kuin meidän ihmisten toiveet.
Jeesus opetti Isä Meidän rukouksen. Siinä rukoillaan, että Jumalan tahto tapahtuisi tässä maailmassa. Minulle tuo pyyntö on vaikea. Mielummin haluaisin, että minun tahtoni tapahtuisi. Miksi minun tahtoni ei voisi olla myös Jumalan tahto? Mutta silti yhdyn noihin sanoihin, Jumala tapahtukoon sinun tahtosi tässä maailmassa.
Rukous voi muuttaa meitä ja ympäristöämme. Pyydänkin nyt, että mietit jonkin asian, jonka puolesta haluaisit rukoilla. Ota oikea kätesi. Kirjoita tuo asia mielessäsi oikeaan kämmeneesi. Voit vaikka painaa kätesi nyrkkiin, painaa tuon nyrkin kevyesti lähelle rintaasi, sydämen luokse ja hiljaa rukoilla tuon asian puolesta. Halutessasi voit avata nyrkin puhaltaa tuon asian pois kämmeneltä ja jättää sen Jumalan huomaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti