keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Leipää ja viiniä musapyhiksessä

Meillä on ollut kantavana teemana viime syksystä alkaen pienten lasten ehtoolliskasvatus. Olemme käyneet läpi aihetta leikein, lauluin, Raamatun kertomuksin. Lapset ovat olleet hyvinkin vastaanottavaisia asian suhteen. Olemme puhuneet ja laulaneet leivästä ja viinistä. Ovatpa vanhemmat kertoneet jopa, että kauppareissulla lapset ovat muistuttaneet viinin ja leivän ostamisesta. Olimmehan laulaneet koko syksyn laulua leivästä ja viinistä.

Meillä on tietenkin korostettu myös ehtoollisen merkitystä yhteisenä ateriana. Olemme viettäneet Puurokirkossa yhteistä ateriaa - ehtoollista.
Olemme pyytäneet erityisesti lapsia ehtoolliselle tai siunattavaksi saman pöydän äärelle.

Meillä on raapaistu pintaa. Jatkossa on tarkoitus pitää aihetta yllä. Onhan se tärkeä osa kristillistä perintöä. Jeesus asetti ehtoollisen kiitti ja siunasi leivän ja viinin.


Yläkuvassa on perjantairyhmän muskarilaiset
Kuvassa olemme Boxilla ja on tarkoitus, että lähdemme leipomaan yhteistä ateriaa siis leipää.
Saimme makoisat teeleivät mehu- ja kahvihetkelle.

Sillä aikaa, kun teeleivät paistuivat uunissa kävimme laulamassa lopuksi laulun "Käsi kädessä vielä hetki" ja ihan lopuksi siunasimme vielä itsemme.

Kuvissa on mukana osa lapsista ja aikuisista. Iloinen porukka, joka nauttii yhdessä tekemisen ilosta. Ihanista lauluista ja mukavista leikeistä.

Kuvassa on lähestulkoon valmiita teeleipiä uuniin laitettavaksi. Kaksi leipää vaatii vielä vähän leivontaa : )

Tässä kuvassa on torstairyhmän muskarilaisia.
Huomatkaa hienot leipurin hatut. Täytyi käyttää hiukan luovuutta ja lainasimme keittiöstä isoja kahvin suodattimia. Ovathan ne paljon kauniimpia kuin tavalliset myssyt.

1 kommentti:

  1. Kiva tapa tehdä kristilliseen elämään liittyvä yhteinen ateria lapsille tutuksi. Ihania pikku-leipureita, pienet sormet taikinassa. Tästä tuli iloinen mieli. :)

    VastaaPoista