torstai 25. heinäkuuta 2013

Kirkkovaellus - mielessä pyhät matkat

Jo ennen nykyiaikaista matkailuteollisuutta ihmiset matkustivat muustakin kuin välttämättömyydestä. Pyhiinvaellukset kristinuskon historian ja myöhempien tapahtumien keskeisille paikoille olivat hengellisten syiden lisäksi myös entisajan turismia. Pyhiinvaeltajien mukana liikkuivat uutiset, tarinat ja kulttuurivaikutteet.

Pyhiinvaeltamisen ytimessä on hidas matkanteko. Kävellessä (tai pyöräillessä) riittävän pitkään, jotain tärkeää tapahtuu mielessä ja sydämessä. Aistit herkistyvät, tavoittaa hetkittäin syvempää itseään, ehkä sydämestä alkaa nousta rukousta, yllätyksenä itsellekin.

Pyhiinvaellusperinnettä voi harjoittaa yksin, arjessa, lähellä. Mutta perinteisesti vaeltamiseen on kuulunut myös yhteys toisiin kulkijoihin, yhteinen rukous, ateriointi ja lepo. Viisi kertaa menneinä kesinä olemme vaeltaneet pääasiassa vanhoja kirkkopolkuja ja kyläteitä pitkin Etelä-Kymenlaakson rannikkoa, kolme-neljä päivää, kirkolta kirkolle. Tämän kesän 2013 vaellukselle on vielä muutama paikka vapaana.

Kesän 2013 kirkkovaellukselle Ruotsinpyhtäältä San Damianoon (http://www.sandamiano.fi/) Porlammille pe-aamusta su-iltap. 16.-18.8.2013 on vielä muttama paikka vapaana. Matka tehdään jalkaisin (tai polkupyörällä). Hintaan 140 € sisältyy maatilamajoitus Lapinjärvellä, ruokailut, ohjelma ja majoitus San Damianossa sekä bussikuljetus Karhulasta Ruotsinpyhtäälle ja San Damianosta Karhulaan.
Lisätietoja ja ilmoittautuminen Juha Tanska, 044 752 9468 tai s-posti: juha.t.tanska(at)evl.fi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti