sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Lomalla

Omalta takapihalta löytyy paikka rauhoittumiseen

Loma on mielestäni tarkoitettu siihen, että on aikaa ladata akkuja ja muutenkin hengähtää. Se on ikään kuin palkkio siitä, että olemme ahkeroineet pitkän työvuoden.

Tiedän kuitenkin myös sen, että moni meistä on ohjelmoinut lomansa jopa kellon tarkkuudella. Minne mennä, missä olla tai mitä tehdä tiettynä hetkenä vuorokaudesta. Kauheinta on se, että muut ohjelmoivat loman puolestasi. Pitää tulla käymään siellä ja täällä ja vielä vähän tuollakin. Tuntuu kamalalta. Kuulun itsekin siihen ryhmään, joka tietää melko tarkasti miten viikko etenee lomalla.

Lapsuudessani lomalla piti pestä ikkunat, matot, puunata koti tehdä sitä ja tätä.Vieraita varten piti olla siistiä, sillä heitä tulee takuu varmasti käymään. Tuo malli on tullut lapsuuden kodista. Ahkera piti olla lomallakin.

Nykyään teen noita asioita jo ennen lomaa ja siivota ei kannata kauheasti vieraita varten. Ne puhtaat matotkin jätän laittamatta lattialle.Lattiat on helppo lakaista, kun matot eivät ole tiellä. Ainakin meidän vieraissa on lapsia, koiria, mummeleita  (jotka pitäisi mielellään kengät jaloissa). Mummeleiden on mukavempi liikkua kengät jalassa ja se heille suotakoon. Siistiä voi olla vaikka ei desinfioisikaan koko huushollia katosta lattiaan. Ikkunoita ei muuten kannata pestä ennen lomaakaan. Hetken näyttää kirkkaalta, mutta sitten tulee siitepöly ja sateet. Omat ikkunat ovat ainakin taas pesua vailla. Siis turhaan stressasin tuostakin!

Kaikki vieraat ovat meille tervetulleita, jos kestävät sen, että meidän koiran karvoja pyörii aina lattioilla ja tuohan  Roope hiekkaakin karvoissaan.

Roope grillikatoksessa herkkuja odottamassa


Loma on oikeasti tarkoitettu lepäämistä varten ja ajatusten nollaamiseen ja grillaamiseen, itsensä hemmotteluun. On lupa vaan olla tai tehdä jotakin sellaista mistä tulee itselle hyvä mieli. Itse en tee enää kovin tarkkoja suunnitelmia lomalle. Lomalla tapaan rakkaita opiskelukavereita, muita ystäviä ja rakkaita sopivaan tahtiin. Lomalla ollaan merellä ja mennään minne nokka ja kokka näyttää.

Heittäydytään kesään ja otetaan vastaan se lepohetki, joka meille on tarkoitettu. Nautitaan ja kerätään voimia Jumalan luomistyöstä. (Matt. 11:28)


Oikein mukavia ja lämpimiä lomapäiviä teille kaikille! T.Kirsi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti